» diaryownerfootprintsdarlinks
Tuesday, October 20, 2015, 3:20 PM • comment •

Dalam hidup ni, akan ada satu turning point yang akan mengubah hidup kita.

Ntah lah, bila aku renung ke luar jendela, bila aku throwback (ceh) zaman sekolah dulu, pehh nyesal. Tu je satu yang aku mampu cakap. Tapi aku had fun lah. Banyak lah kenangan dan banyak jugak penyesalan.

Dan turning point aku yang sebenarnya berlaku masa kat matrik. Masa join Jawatankuasa Masjid al-Maghfirah (JMM) under JPnP, Jawatankuasa Penyelidikan dan Pembangungan. Gah bukan nama. Wkwkwkwk senang cite unit multimedia. Walaupun jadi ajk risalah yang takde function pape pun ceh, tapi dari sinilah terdetik, terjentik hati ni nak berubah. Sebab malu dengan manusia sekeliling. Sebab malu bila datang meeting je kena usya atas bawah, gaya macam aku alien je. Ceh. Semata mata sebab tudung aku tak sama labuh. Just because I wear seluar slack skinny, and they wear skirts and stuff (mak som & stoking).

Niat nak masuk sebenarnya memang sebab nak kejar markah koku. Dan tuh la sebab aku beriya ajak mir masuk. Hari yang sama nampak notis pasal permohonan jadi ajk tu, haritu gak aku ws ajak mir dan haritu gak aku ketuk pintu bilik meah mintak borang. Wkwkwkwkwk

Nak berubah tu sebenarnya senang je, nak istiqamah tu yang payah dan seksa. Kan?


«FUTURE
PAST »