» diaryownerfootprintsdarlinks
Sunday, December 15, 2013, 10:05 PM • comment •

hey. lets talk bout the beauty since that imma the beast. aisehh haha


cantik kan? siapa yang tak suka orang cantik, angkat tangan cepat! 

M.E.N.I.P.U.

semua orang suka orang cantik. even budak budak kecik pun akan pilih kakak cantik untuk dukung dia, makcik makcik dm pun akan bagi lauk lebih dekat budak cantik #TRUEFACT *mohon terasa* hahah

even aku pun suka stalk insta orang cantik :O hahah tapi tak bermakna aku lesby kan? just menikmati keindahan ciptaan Allah lewls

tbh, semua perempuan nak jadi cantik. kalau tak, tak wujud ah 360, tak wujud ah simply siti. tak ke? so, dont blame perempuan yang guna 360 tu fake, or whatever. they just wanna look beautiful. its aint a crime pun kan? dah tu function benda tu. 

well, lucky to be orang cantik coz takde orang yang akan tengok dorang macam dorang ni alien. so they just can be like sangat berkeyakinan. tak rasa malu nak bertegur sapa dengan orang. 

but to the people out there yang rasa diri dia tak cantik, dorang akan rasa like macam malu nak cakap dengan orang sebab orang dok kira jerawat yang tak terkira kat muka, rasa macam malas nak tengok cermin sebab rasa sedih tengok muka buruk sangat. well, tbh aku sendiri pernah rasa :) bendanya ni sebenarnya, secara tak langsung dapat mengurangkan kekonfidenan kita. 

for me, to adapt with this situation, ill just gonna use mir's advice :

"sebelum orang dok tegur jerawat kau, baik kau cakap dulu. at least takde ah rasa sakit hati sangat kalau dia yang tegur nanti" 

lebih kurang gitu lah. haha

one more thing,
to be beautiful is to be like Allah told you. so, lets just be beautiful. be your self. fuck the world. yakin dengan diri sendiri!

kbyes




«FUTURE
PAST »